Ορκωμοσία αποφοίτων - Φεβρουάριος 2012

Ορκωμοσία αποφοίτων - Φεβρουάριος 2012

    Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2012

Ήμουν κι εγώ εκεί!

Έξι χρόνια μετά, η ίδια τελετή, στον ίδιο χώρο, με την ίδια μυστηριακή ατμόσφαιρα, τις ίδιες backstage εικόνες και το ίδιο ρίγος. Ναι, δε μεγαλώνεις για να μην έχεις άγχος αλλά για να το ερμηνεύεις διαφορετικά. Ήμουν κι εγώ στην ορκομωσία της 17ης Φεβρουαρίου ως πτυχιούχος μεταπτυχιακού προγράμματος. Στην τελετή αυτή συμμετείχαν τα τμήματα της Κοινωνιολογίας, της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας και της Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας.

Θέλω πρωτίστως να σας γράψω, πως τελικά, όσες φορές κι αν βρεθείς στο ίδιο έργο πρωταγωνιστής, το τρακ και η αγωνία θα παραμένουν αναλλοίωτα. Φτάνεις νωρίς-νωρίς στο δημοτικό θέατρο, φροντίζεις να ξεφορτωθείς τα παλτό κ.λπ., τρέχεις σαν το Βέγγο να προλάβεις την τήβεννο γιατί δε θες να πάει χαμένη η φωτογραφία (το dress code αυτό επιβάλλει άλλωστε) και μετά παίρνεις τη θέση σου επάνω στο σανίδι.

Όχι, δεν πρόκειται για παράσταση αν και έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας τέτοιας. Έχει φώτα, θεατές, πρωταγωνιστές και όλα κυλούν βάσει σεναρίου. Κι ενόσω η αυλαία είναι ακόμη κλειστή, εμείς από πίσω, λαμβάνουμε τις τελευταίες οδηγίες. Τον όρκο σε χαρτί και μια πρόβα τζενεράλε. Έτοιμοι; 3…2…1! Χειροκρότημα! Η αρχή του τέλους. Σε λίγο, θα αναγνωσθεί και το δικό μας όνομα. Πώς ένα χαρτί σε κάνεις να ξεχνάς όλες εκείνες τις αγχωτικές ώρες διαβάσματος, εκείνη την αδιάλειπτη εκροή φαιάς ουσίας και τις στιγμές του διλημματισμού ανάμεσα στο διάβασμα και οτιδήποτε άλλο, είναι να αναρωτιέσαι!

- Αυτό είναι! Το έχω στα χέρια μου! Θέλω να ευχαριστήσω…

Σε αυτή την ορκομωσία δεν ήμουν μόνος! Είχα πλάι μου καλούς φίλους. Τη Δέσποινα, τον Ανδρέα, το Πεπόνι, τη Μαρία και πολλούς ακόμη. Μοιραζόμασταν τα ίδια συναισθήματα. Πτυχιούχοι γαρ! Δεν έχω κάτι άλλο να γράψω. Ίσως είναι και δύσκολο να καταγράψω μια τέτοια εμπειρία που την έζησα εκ των έσω. Ναι, κι όμως. Ο καθένας τη ζει διαφορετικά. Είμαι πολύ χαρούμενος που το έζησα για μια ακόμη φορά όλο αυτό.

  • Κείμενο: Κωνσταντίνος Σπυριδάκος
  • Photo Shooting: Σάκης Μπατζάλης - Χριστόφορος Σωμαράκης
  • Photo Editing: Χριστόφορος Σωμαράκης
Video
Αυτά τα έχεις διαβάσει;