«Χορέψτε δυο μου μάτια» - Παράσταση από τον Φ.Χ.Σ. «Ορφέας» στο Δημοτικό Θέατρο

«Χορέψτε δυο μου μάτια» - Παράσταση από τον Φ.Χ.Σ. «Ορφέας» στο Δημοτικό Θέατρο

    Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Μύρισε παράδοση στο Δημοτικό Θέατρο από τον Φ.Χ.Σ. Ορφέας

Σε ένα ταξίδι στις ρίζες της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσα από χορευτικά βήματα παραδοσιακών ρυθμών ανέλαβε να μας μεταφέρει ο φοιτητικός χορευτικός σύλλογος Ορφέας.

Με τίτλο «Χορέψτε δυο μου μάτια» η παράσταση του συλλόγου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης το περασμένο Σάββατο 10 Μαρτίου ενθουσίασε το κοινό που έδωσε δυναμικό «παρών» χτυπώντας τα χέρια του, δείχνοντας σε πολλές περιπτώσεις να χαίρεται.

Χορευτικά τέμπο από τη Χίο, τη Θράκη, την Καππαδοκία, τις Κυκλάδες, τη Μακεδονία αλλά και από το Μεσότοπο της Λέσβου παρέλαυναν από το σανίδι του Δημοτικού Θεάτρου εκτελεσμένα αρμονικά και συγχρονισμένα από τους νέους και τις νέες του Ορφέα.

Στην παράσταση συμμετείχαν, εκτός από τον Ορφέα και η αναπτυξιακή μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πάραλος-Πολιτιστική Παρέμβαση» και η αναπτυξιακή πολιτιστική εταιρεία Μεσοτόπου Λέσβου.

Από τη Μικρασιατική μουσική κουλτούρα, στις γκάιντες του βορείου Έβρου και από τη Μεσοτοπίτικη χορευτική φυσιογνωμία, στο ιδιαίτερο μουσικοχορευτικό χρώμα των Κυκλάδων με το συρτό και τον μπάλο οι χοροί ανακάλεσαν τα ήθη και τα έθιμα της χώρας και θύμισαν σε όλους μας πως μπορούν να είναι το αντίδοτο της σημερινής εθνικής μας μεμψιμοιρίας.

Πέρα από χορευτικός σύλλογος, ο Ορφέας, είναι και μια ομάδα νέων ανθρώπων που αναζητά το μέλλον της μέσα από χορευτικές παραδόσεις κρατώντας ζωντανό και ζωηρό το ενδιαφέρον της για τη νεότερη ιστορία.

  • Photo Shooting: Χριστόφορος Σωμαράκης
  • Photo Editing: Ξανθή Τινέλλη
Αυτά τα έχεις διαβάσει;