Θεατρική Παράσταση «Η Λίμνη των Κύκνων» σε σκηνοθεσία Φάνιας Βαλάση στο Δημοτικό Θέατρο (+VIDEO)

Θεατρική Παράσταση «Η Λίμνη των Κύκνων» σε σκηνοθεσία Φάνιας Βαλάση στο Δημοτικό Θέατρο (+VIDEO)

    Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

Πρεμιέρα έκανε την Παρασκευή το βράδυ η θεατρική παράσταση «Η λίμνη των κύκνων» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Σε σκηνοθεσία Φάνιας Βαλάση –η οποία έκανε και την προσαρμογή του σεναρίου βασιζόμενη στο ομότιτλο ιαπωνικό παραμύθι του Kimio Yabuki– τα μέλη της ομάδας του θεατρικού εργαστηρίου του δήμου Λέσβου, με περισσό ζήλο και μεράκι ανέβασαν το έργο με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Από τα εντυπωσιακά σκηνικά του Γιάννη Τρουμπούνη, μέχρι τα κοστούμια του Λουσινέ Μελικιάν, τα χτενίσματα του Jorge και το μακιγιάζ της Τούλας Γαλάτη και της Μαρίας Ξιφτερά, τα πάντα ήταν προσεγμένα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, ενώ οι υποκριτικές ικανότητες των ηθοποιών –οι οποίοι απέδωσαν άρτια τους ρόλους που τους δόθηκαν– άφησαν μικρούς και μεγάλους «καθηλωμένους» στις θέσεις τους.

«Είναι η πρώτη απόπειρα που γίνεται για να ανέβει η Λίμνη των Κύκνων ως παιδική θεατρική παράσταση, τουλάχιστον σε αυτή τη μορφή», δήλωσε η σκηνοθέτις, Φάνια Βαλάση, στη συνέντευξη που έδωσε στο Foititelia TV και την Αφροδίτη Σταυράκη και συμπλήρωσε ότι η υποκριτική είναι το αντικείμενο των σπουδών της και η ενασχόλησή της με το παιδικό θέατρο ήταν πάντα το όνειρό της. Τέλος, αφιέρωσε την παράσταση στον πατέρα της που, κατά τη διάρκεια των προβών, έφυγε ξαφνικά και άδικα και στο γιο της που θα γεννηθεί σε λίγους μήνες.

Το κλείσιμο της αυλαίας διαδέχτηκε το ασταμάτητο χειροκρότημα από μικρούς και μεγάλους που, όπως μας είπαν, θα είναι εκεί και στις επόμενες παραστάσεις που θα γίνουν:

  • Κυριακή 18 Μαρτίου στις 11:00 και στις 20:00
  • Σάββατο 24 Μαρτίου στις 20:00
  • και Κυριακή 25 Μαρτίου στις 20:00
  • Photo Shooting: Χριστόφορος Σωμαράκης
  • Photo Editing: Ξανθή Τινέλλη
Video
Αυτά τα έχεις διαβάσει;