Το σεξ κάνει τους άνδρες ευτυχισμένους...

Το σεξ κάνει τους άνδρες ευτυχισμένους...

    Δευτέρα, 09 Απριλίου 2012

Γιατί οι άνδρες θέλουν περισσότερο σεξ από τις γυναίκες; 

Ποιοι είναι οι λόγοι που το κάνουν τόσο σημαντικό για αυτούς;....

Τι δείχνουν οι έρευνες μέχρι τώρα ως προς τις προτιμήσεις τους και τις ανάγκες τους;

Τους κάνει ευτυχισμένους

Το σεξ για τον άνδρα αποτελεί κυρίαρχο μέρος της ζωής του, αφού οι περισσότεροι αισθάνονται πως ο ανδρισµός τους είναι ταυτισμένος µε τη σεξουαλικότητά τους.

Σύµφωνα µάλιστα µε έρευνες, υπάρχουν αντικειµενικοί λόγοι που το επιθυµεί πολύ περισσότερο σε σύγκριση µε τη γυναίκα. ∆εν είναι τυχαίο που ένας άνδρας λέει στη σύντροφό του «αν δεν κάνουµε σεξ, δεν σε αγαπώ», ενώ εκείνη προβάλλει κυρίως συναισθηματικές απαιτήσεις:

«Αν δε µε αγαπάς, δεν έχει σεξ!» Ανάµεσα µάλιστα σε όλους τους Ευρωπαίους, περισσότερο για τον Έλληνα το σεξ φτάνει να αποτελεί δείκτη ευτυχίας καθώς το θεωρεί µέρος της ύπαρξής του, γι’ αυτό ακόµα και στα δύσκολα ποτέ δεν αφήνει τη σεξουαλική επιθυµία να χάνεται χωρίς να δώσει τις µάχες του.

Η ομορφιά αρκεί

Σύμφωνα με έρευνες, οι περισσότεροι άνδρες επιθυµούν το σεξ πολύ περισσότερο συγκριτικά µε τις γυναίκες κυρίως γιατί οι αισθήσεις τους είναι έτοιµες να αφυπνιστούν στο πρώτο τυχαίο γεγονός ενός οπτικού ερεθίσµατος.

Ακόµα δηλαδή και µια άγνωστη όµορφη γυναίκα µπορεί να πυροδοτήσει τη σεξουαλική τους επιθυµία, καθώς τους προκαλεί και τους ερεθίζει αφυπνίζοντας τις αισθητηριακές αντιδράσεις των νευροενδοκρινών αδένων του εγκεφάλου τους.

Η οµορφιά δηλαδή της γυναίκας γίνεται εισιτήριο ερωτισµού για τον άντρα σε σηµείο που να µην ενοχλείται, ακόµα κι αν δεν γνωρίζει ούτε το όνοµά της. Την ίδια ώρα, η γυναίκα για να κάνει σεξ µε έναν άνδρα θα πρέπει κατά κανόνα να έχει εµπλακεί µαζί του συναισθηµατικά, να τον βρίσκει δυναµικό, καταξιωµένο στην κοινωνία, γοητευτικό, ευφυή, κι ακόµα να νιώθει πως τη στηρίζει, τη φροντίζει την αγαπάει κ.λπ..

Με τη νοοτροπία του ηγέτη

H δυναµική πετυχηµένη γυναίκα που θα τολµήσει να πει σε έναν άνδρα «είµαι καλύτερη από σένα, βγάζω περισσότερα χρήµατα, θα σε ισοπεδώσω, αν µε ανταγωνιστείς» είναι σαν να τον σκοτώνει!

Η σωστή τακτική εκ µέρους της, αν θέλει εκείνος να τη θεωρεί επιθυµητή, είναι να του λέει µε τον τρόπο της: «Εσύ είσαι ο δυνατός στον δεσµό µας, εσύ είσαι ο κυνηγός και εγώ το θήραµα». 

Κι αυτό γιατί ο άνδρας στο σεξ έχει τη νοοτροπία του ηγέτη.

Η κοινωνία, η παράδοση αλλά και η βιολογία του τού έχουν περάσει το µήνυµα πως αυτός καθορίζει τη σεξουαλική οµπρέλα στη σχέση του. Άλλωστε και οι περισσότερες γυναίκες, ακόµα και σήµερα, όσο κι αν έχουν απελευθερωθεί σεξουαλικά, εξακολουθούν να θεωρούν το σεξ ανδρική υπόθεση.

Ακόµα και µια δυνατή καταξιωµένη επαγγελµατίας, µε προσωπικότητα και ισχυρή θέση, στο κρεβάτι συνήθως προτιµά να αφήνεται στα χέρια του άνδρα.

Επιθυµία µε ημερομηνία λήξης

Η µεγαλύτερη επιθυµία που έχει ο άνδρας για το σεξ σε σύγκριση µε τη γυναίκα δεν τον ακολουθεί σε όλη του τη ζωή. Κι αυτό γιατί από τα περίπου 45 χρόνια του και µετά αρχίζει να µπαίνει στο στάδιο της ανδρόπαυσης, καθώς σιγά-σιγά πέφτει η τεστοστερόνη του, ενώ την ίδια ώρα ανεβαίνουν πίεση, σάκχαρο, χοληστερίνη µε αποτέλεσµα τα αγγεία, η καρδιά και η στύση του να βάλλονται, ειδικά αν πρόκειται για καπνιστή.

Γεννημένος κυνηγός

Ακόμα δύο λόγοι κάνουν τον άνδρα να θέλει το σεξ περισσότερο σε σύγκριση µε τη γυναίκα: το γονίδιο του κυνηγού, το οποίο κυριαρχεί στο DNA του, αλλά και η νευροχηµεία του, που τον οδηγεί πιο εύκολα στη σεξουαλική διέγερση.

Ανεξάρτητα από την ηλικία και τα τυχόν προβλήµατα υγείας, ο άνδρας νιώθει πως πρέπει να είναι πάντα έτοιµος για σεξ. Αν δηλαδή η γυναίκα θέλει, εκείνος «πρέπει» να έχει στύση, αλλιώς φοβάται πως θα την ενοχλήσει και θα την κάνει να πιστέψει πως δεν του είναι πλέον ποθητή.

  • Πηγή: dekaneisplaka.gr
Αυτά τα έχεις διαβάσει;