«Στον κόσμο μας»... Η παράσταση της Adagio στο Δημοτικό Θέατρο

«Στον κόσμο μας»... Η παράσταση της Adagio στο Δημοτικό Θέατρο

    Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2012

Μια ηλιόλουστη μέρα, ένα δυνατό γέλιο… Πολλές φορές, απορροφόμαστε από την καθημερινότητα, με αποτέλεσμα να ξεχνάμε τι αξίζει. Για την φοιτητική ομάδα μοντέρνου χορού Adagio, το ζωτικό στοιχείο της ύπαρξής της, είναι το πάθος για χορό.

Την περασμένη Πέμπτη 24 Μάιου, με την παράσταση «Στον κόσμο μας» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, τα μέλη της Adagio, μας άφησαν να κλέψουμε μια ματιά από την ζωή τους.

Η αλήθεια είναι πως, κατά τη διάρκεια της παράστασης, έτρεχα πανικόβλητη στα καμαρίνια, προσπαθώντας να αλλάξω ρούχα για την επόμενη χορογραφία. Όποτε είχα κενό, κρυβόμουν στις κουίντες και έριχνα ματιές στα υπόλοιπα κομμάτια.

Ήταν οι ίδιες χορογραφίες, που είχα δει και στις πρόβες, ωστόσο μου φαινόντουσαν διαφορετικές. Ίσως, έφταιγαν τα φώτα ή η μεγάλη «τρομακτική» σκηνή. Η αβεβαιότητα… Παρά το άγχος και το γεγονός πως αν βρισκόσουν στο παρασκήνιο, μπορεί να άκουγες και κυριολεκτικά το χτυποκάρδι των περίπου 17 ατόμων που συμμετείχαν, η παράσταση τελικά έγινε.

Σίγουρα, υπήρχαν λάθη, αλλά ακόμα και έτσι, καταφέραμε να αφήσουμε το στίγμα μας. Οι χορογράφοι Ζωλίνα Καλογεράκη, Κατερίνα-Ζέτα Μπαρουξάκη, Σοφία Ματσάγγου, Χριστίνα Ματζαρίδου, Ηρώ Μπέη, Χάρης Ντάσιος, Ράνια Τραχιώτη και Ιωάννα Σαμαρνιώτη έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, με εμπνευσμένες χορογραφίες.

«Ο κόσμος μας»

Η αυλαία ανοίγει και οι παρουσιάστριες της βραδιάς, Ντόρα Δανασή και Μαρικάτια Πολυχρονάκου, υποδέχονται το κοινό. Προλογίζουν το πρώτο μέρος, που επικεντρώνεται στην εικόνα του σήμερα. Πόλεμοι, εξαθλίωση… Η φωνή της Σίσσυ Κόλλια με την συνοδεία πιάνου από τον Πάρη Σταματόπουλο, προσδίδουν μια μουσική νότα. Στη συνέχεια, διαφορετικά είδη χορού όπως, stepping, hip-hop, latin και σύγχρονο αναδεικνύουν την πιο σκοτεινή πτυχή του ανθρώπου.

«La vita e bella»

Το δεύτερο κομμάτι της παράστασης, ξεχειλίζει από αισιοδοξία. Η ζωή είναι όντως, ωραία. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να ανακαλύψεις εκείνα τα μικροπράγματα που σου δίνουν χαρά. Σε αυτό το μέρος, οι χορογραφίες είναι πιο έντονες και πολύχρωμες, τονίζοντας το γενικότερο κλίμα οπτιμισμού. Ιδιαίτερα σημαντική, είναι η συμβολή του χορογράφου Κωνσταντίνου C.R.I.M.E με την παραχώρηση δυο χορογραφιών στυλ ragga που έκλεψαν τις εντυπώσεις.

Κλείνοντας…

Για το αποτέλεσμα δεν δούλεψαν μόνο οι χορευτές και χορογράφοι, αλλά και μια διμοιρία από «αφανείς» ήρωες. Την επιμέλεια ήχου ανέλαβε ο Χρήστος Βαλασέλλης και χειριστής στην κονσόλα των φώτων ήταν ο Νίκος Ορφανουδάκης. Τα σκηνικά αποτελούν δημιουργία του Γιάννη Καλαργάλη, ενώ ο Κώστας Καρατζάς φρόντισε για τον φωτισμό. Βέβαια, πρέπει να αναφερθεί και ο ρόλος των χορηγών.

Ευχαριστούμε λοιπόν, τα cafe-bar Φιλοσοφία και Marush, το βιβλιοπωλείο Paperland και το ταχυφαγείο Mezzo που, αναμφισβήτητα, μας στήριξαν πολύ. Τέλος, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κοινωνία της Μυτιλήνης, που στέκεται πάντα δίπλα μας.

Μετά το τέλος της παράστασης, τα μέλη της ομάδας έσπευσαν να πιουν και να διασκεδάσουν πανηγυρίζοντας για την επιτυχία τους -που ήρθε μετά από πολλούς μήνες συνεχούς δουλειάς- στο νέο café-bar Φιλοσοφία στην προκυμαία.

  • Photo Shooting: Χριστόφορος Σωμαράκης - Ταξιάρχης Κοκκινόπουλος
  • Photo Editing: Χριστόφορος Σωμαράκης
Αυτά τα έχεις διαβάσει;