Ανακαλύφθηκε ασθένεια παρόμοια με το AIDS.

Ανακαλύφθηκε ασθένεια παρόμοια με το AIDS.

    Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012

Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 23 Αυγούστου στο New England Journal of Medicine αποκαλύπτει την ύπαρξη μιας άγνωστης έως τώρα ασθένειας, με συμπτώματα παρόμοια του AIDS.

Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ταϊβάν και στην Ταϊλάνδη έδειξε ότι η ασθένεια επιτίθεται στο ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών, οι οποίοι είναι ενήλικοι ασιατικής καταγωγής που δεν φέρουν τον ιό HIV. Σημειώνεται ότι τα πρώτα δείγματα έδειξαν πως η ασθένεια δεν μεταδίδεται. 

Σύμφωνα με την ερευνήτρια του εθνικού ινστιτούτου για τις αλλεργίες και τα λοιμώδη νοσήματα,  Sarah Browne, η οποία συμμετείχε στην έρευνα, αυτή η ανοσοποιητική ανεπάρκεια που κάνει τους ασθενείς να είναι ανίκανοι να αντισταθούν στις λοιμώξεις, δεν μεταδίδεται μέσω ιού όπως το AIDS, αλλά αναπτύσσεται από τον ίδιο τον ασθενή. Οι ασθενείς είναι συνήθως μεσήλικες αλλά δεν ανήκουν στην ίδια οικογένεια, γεγονός που αποκλείει το ενδεχόμενο ότι ευθύνεται αποκλειστικά ένα γονίδιο.

Τέλος η μελέτη εικάζει ότι θα μπορούσε να υπάρχει κάποιος γενετικός ή κλιματικός παράγοντας που θα προκαλούσε την ασθένεια, καθώς τα περισσότερα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Ασία. Η σοβαρότητα της ασθένειας είναι δύσκολο να εκτιμηθεί καθώς εξετάστηκαν μόλις εκατό άτομα, μέσα σε διάστημα έξι μηνών. Οι επιστήμονες, πάντως, υποστηρίζουν ότι υπάρχουν σίγουρα κι άλλοι φορείς.

  • Πηγή: www.lifo.gr