Περπάτα γρήγορα για να ζήσεις περισσότερο

Περπάτα γρήγορα για να ζήσεις περισσότερο

    Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2013

Μισή ώρα αρκεί, σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιάς.

Μισή ώρα αρκεί, σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιάς Πηγή: www.lifo.gr
Μισή ώρα αρκεί, σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιάς Πηγή: www.lifo.gr

Μισή ώρα γρήγορο περπάτημα την ημέρα, μπορεί να μειώσει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο κατά 11% και να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής, σύμφωνα με έρευνα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καρδιάς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, που γιορτάστηκε στις 29 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία, ακόμη και 15 λεπτά μέτριας καθημερινής σωματικής άσκησης –όπως το γρήγορο περπάτημα- μπορεί να «χαρίσει» έως τρία χρόνια ζωής παραπάνω.

Όπως πάντως δείχνει η έρευνα που έγινε δειγματοληπτικά σε 6 χώρες, πάνω από το ένα τέταρτο των ανθρώπων του πλανήτη δεν φαίνεται να έχει συνείδηση των ευεργετικών αποτελεσμάτων του περπατήματος, στην υγεία.

Τα αποτελέσματα έδειξαν, ότι ανάλογα με τη χώρα (ΗΠΑ, Βρετανία, Ισπανία, Κίνα, Ινδία, Βραζιλία), το 14% έως 37% των ενηλίκων δεν προσέχουν καθόλου πόση ώρα αφιερώνουν στο βάδισμα κάθε μέρα. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι πάνω από τους μισούς ανθρώπους (ποσοστό 55%) στη Γη βαδίζουν λιγότερο από μισή ώρα με ταχύ βήμα καθημερινά.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιάς καλεί όλους του ανθρώπους, ενήλικες και ανήλικους, να δώσουν βάρος στη σωματική δραστηριότητα, φροντίζοντας τουλάχιστον να περπατούν καθημερινά με ταχύ βήμα.  • Πηγή: www.lifo.gr