Ξεκινάει το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Ντοκιμαντέρ AegeanDocs 2 στη Μυτιλήνη

Ξεκινάει το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Ντοκιμαντέρ AegeanDocs 2 στη Μυτιλήνη

    Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014

Τις ταινίες, τις παράλληλες εκδηλώσεις και τους προσκεκλημένους σκηνοθέτες στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών ντοκιμαντέρ AegeanDocs 2 (20-28 Σεπτεμβρίου) παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου στην Αθήνα, στο Ινστιτούτο Γκαίτε, η οργανωτική επιτροπή (Λενιώ Μυριβήλη, Γιάννης Σκοπετέας, Παν. Ράππας και Κώστας Σπυρόπουλος ).

Παρόντες ήσαν και οι 24 Έλληνες σκηνοθέτες καλεσμένοι του Φεστιβάλ (συνημμένα πλήρης κατάλογος Ελλήνων και ξένων προσκεκλημένων) ενώ την παράσταση έκλεψε ο βραβευμένος με OSCAR 2014 σκηνοθέτης Joshua Oppenheimer.

Σε απευθείας σύνδεση με την Κοπεγχάγη ο κ Oppenheimer παρουσίασε την εναρκτήρια ταινία του Φεστιβάλ The Act Of Killing και  μεταξύ άλλων είπε « Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα, που θα προβάλλετε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την πλήρη version της ταινίας μου.Γιαυτό το λόγο αποδέχθηκα την πρόσκληση του διευθυντή του Φεστιβάλ Κώστα Σπυρόπουλου να απαντήσω στις ερωτήσεις του κοινού στη Μυτιλήνη στην έναρξη του Φεστιβάλ , αλλά και να πάρω μέρος μαζί με τον editor Niels Pagh Andersen σε σεμινάριο του Φεστιβάλ την Άνοιξη παρουσιάζοντας και την τελευταία μας ταινία Silence".

Ο Γ. Σκοπετέας παρουσίασε το παράλληλο  εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου «Κριτική Ταινιών» ενώ ο Παναγιώτης Ράππας αναφέρθηκε στην εκδήλωση του Φεστιβάλ Animation & Documentary σε συνεργασία με Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, στην οποία o  ίδιος και  ο βραβευμένος με σκηνοθέτης Oscar 1996 Thomas Stellmach θα παρουσιάσουν ταινίεςs animation.

Σε μήνυμα του ο εκτελών χρέη Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κύτελης  επισήμανε ότι «Το Φεστιβάλ εξελίχθηκε σε θεσμό  με διαρκή παρουσία  στην πολιτιστική ζωή των νησιών με προφεστιβαλικές προβολές στη διάρκεια του καλοκαιριού σε Χίο, Σάμο και Λέσβο (Μυτιλήνη και Ερεσό) και με εργαστήρια παραγωγής ταινιών από νέους  σε λειτουργία από το Μάρτιο έως το Σεπτέμβριο».

Τα πέντε θεματικά αφιερώματα του φεστιβάλ αφορούν στον Εθελοντισμό, στον Έρωτα, στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, στο Ναζιστικό Φαινόμενο καθώς και στην Οικολογία και το Περιβάλλον.

Δείτε περισσότερα για το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Ντοκιμαντέρ AegeanDocs 2 στο aegeandocs.gr...

Δείτε εδώ το πρόγραμμα προβολών...

Αυτά τα έχεις διαβάσει;