Οι Los Salseros de Lesvos στην παρουσίαση του βιβλίου του Κ. Κρομμύδα «Ογκρέσα» στο Book and Art

Οι Los Salseros de Lesvos στην παρουσίαση του βιβλίου του Κ. Κρομμύδα «Ογκρέσα» στο Book and Art

    Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Μία ευχάριστη έκπληξη επεφύλασσε η ομάδα των Los Salseros de Lesvos στον Κώστα Κρομμύδα, που έφτασε στη Μυτιλήνη έπειτα από πρόσκληση του βιβλιοπωλείου Book and Art, προκειμένου να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο με τίτλο «Ογκρέσα».

Ο –ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό- ηθοποιός και συγγραφέας, αφού εξέφρασε την αγάπη και τον θαυμασμό του, τόσο για τη Λέσβο, όσο και για τον πολύ ζεστό χώρο του Book and Art, εξήγησε στον πολύ κόσμο που παρευρέθηκε, την πορεία του έως τώρα, καθώς και την ιστορία που «κρύβει» η «Ογκρέσα» του.

Πριν την έναρξη της παρουσίασης, οι Los Salseros de Lesvos παρουσίασαν –ως έκπληξη της εκδήλωσης– μία χορογραφία Kizomba, ειδικά βγαλμένη για την περίσταση.

Το βιβλίο στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα και περιγράφει την ιστορία μιας γυναίκας «δράκαινας», που-όπως χαρακτηριστικά περιέγραψαν όσοι το είχαν ήδη διαβάσει- μπορεί να σε παρασύρει στον γκρεμό ή να σε ανεβάσει στον ουρανό.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον συγγραφέα, «η Ογκρέσα αποτελεί μυθική μορφή, μυστηριακή γυναίκα με ακαταμάχητο έως επικίνδυνο ερωτισμό. Υποδηλώνει τη μοιραία, τη γυναίκα πλανεύτρα».

Στο πλευρό του ήταν φυσικά η σύζυγός του και επίσης συγγραφέας, Μαρίνα Γιώτη, η οποία την επόμενη μέρα παρουσίασε με ανάλογη επιτυχία το δικό της νέο βιβλίο για παιδιά με τίτλο «Η στιγμούλα».

Και οι δύο αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις από το νησί που, όπως είπαν φεύγοντας, αποτελεί πλέον κομμάτι της καρδιάς τους.

Αυτά τα έχεις διαβάσει;