DJ από τη Μυτιλήνη ταξιδεύει με τη μουσική του στον κόσμο

DJ από τη Μυτιλήνη ταξιδεύει με τη μουσική του στον κόσμο

    Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015

Εδώ και πολλά χρόνια ο Χρήστος Κουζέλλης ή αλλιώς «MSDOS» όπως τον ξέρουν οι περισσότεροι, είναι από τους πιο γνωστούς και αγαπημένους Djs της Μυτιλήνης με εμφανίσεις σε πολλά μπαρ της πόλης αλλά και ραδιοφωνικές εκπομπές.

 

Τα τελευταία πέντε χρόνια ο Χρήστος ασχολείται και με την παραγωγή μουσικής ανοίγοντας μια ολοκαίνουργια σελίδα στην μουσική διαδρομή του,  αφού έχει κυκλοφορήσει προσωπικές του δουλειές ψηφιακά αλλά και σε βινύλιο. Η μουσική του μάλιστα του έχει αποκτήσει πολλούς φίλους στο εξωτερικό και ήδη βρίσκεται στην Αμερική για εμφανίσεις στον Καναδά αλλά και τη Νέα Υόρκη, ενώ επόμενος σταθμός του θα είναι και το Λονδίνο!

 Μουσικά κομμάτια που φέρουν την υπογραφή του όπως το «Sun Rising», το  «Summer in Paris» και το «Earthlings» ακούγονται ήδη σε μπαρ και κλαμπ στην Αγγλία και την Αμερική, ενώ μέσω διαδικτύου, ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο.

 «Την παραγωγή την ξεκίνησα ουσιαστικά για χόμπυ. Το είδος μου, ονομάζεται Drum and Bass. Οι επιρροές μου είναι περισσότερο από το χώρο της  Jazz και της soul. Δεν θα έλεγα δηλαδή ότι το είδος που υπηρετώ είναι και τόσο εμπορικό.  Έτσι λοιπόν έκανα κάποια κομμάτια εντελώς για πλάκα παλιότερα αλλά σιγά- σιγά κάποιες εταιρίες, ενδιαφέρθηκαν για τα κομμάτια μου. Και από εκεί που δεν το περίμενα ξεκίνησα να κυκλοφορώ κομμάτια και σε μεγάλες εταιρίες είτε σε digital μορφή είτε σε βινύλιο. Αλλά πάνω απ’ολα να έχω την υποστήριξη από djs παγκόσμιας φήμης» λέει μιλώντας στα «Νέα της Λέσβου»  ο Χρήστος Κουζέλλης

 Παρότι η μουσική, καλύπτει  πλέον το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς του ο ίδιος  τονίζει  ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του μουσικό. «Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω τον εαυτό μου μουσικό,  ό,τι κάνω το καταφέρνω με βάση αποκλειστικά την πείρα μου ως Dj. Κάθε φορά όταν κάποιοι έρχονται να  ζητήσουν κάποιο κομμάτι μου είτε να το παίξουν είτε να το υπογράψουν στην εταιρία τους, αυτό για μένα είναι η μεγαλύτερη αναγνώριση και  μου δίνει τη δύναμη να θέλω να συνεχίσω» λέει χαρακτηριστικά.

Ταξίδια στο εξωτερικό

Ο Χρήστος Κουζέλλης αυτή την περίοδο βρίσκεται στην Αμερική όπου έχει προγραμματισμένες εμφανίσεις σε Νέα Υόρκη και Καναδά, ενώ ήδη έχει κάνει εμφανίσεις στην Πράγα και το Λονδίνο. Στο Λονδίνο μάλιστα θα επιστρέψει πολύ σύντομα ξανά.

«Τον τελευταίο χρόνο παίζω πολύ συχνά  στο εξωτερικό. Σίγουρα  αποκτάς μεγάλη  εμπειρία παίζοντας με μεγάλα ονόματα από όλο τον πλανήτη και ειδικά όταν έχεις απέναντι σου, κόσμο  που έχει διαφορετική μουσική παιδεία, και είναι καλά “διαβασμένος”. Φέτος βρέθηκα ήδη στο Τορίνο και την Πράγα. Έπαιξα στο κέντρο του Λονδίνου δύο φορές στο Piccadilly Institute καθώς επίσης και με την καλύτερη ομάδα του Λονδίνου τους « Inner soul» στο Brixton. Η χαρά του να σε καλούν να παίξεις τη μουσική του στο Λονδίνο  είναι διπλή γιατί το dnb είναι αγγλική επινόηση και το Λονδίνο  είναι έτσι και αλλιώς η μητρόπολη της μουσικής βιομηχανίας».

 Αρχές Μαΐου ο Χρήστος Κουζέλλης είναι προσκεκλημένος  στα dnb awards 2015 στο Λονδίνο   από τον βραβευμένο ραδιοφωνικό σταθμό Rough radio.

Αυτή  την περίοδο  βρίσκεται  στην Αμερική. Τέλη Απριλίου θα παίξει στη Νέα Υόρκη ενώ στις 3 Μαϊου στο Τορόντο  του Καναδά  όπου θα παίξει στο κέντρο της πόλης για μια διάσημη τοπική ομάδα.

Τέλη του χρόνου θα επιστρέψει στην Αμερική για επίσημο πολυήμερο συνεχόμενο τουρ σε 7 -8 πόλεις της  Δυτικής Αμερικής. Εμφανίσεις όμως κάνει και στην Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα αλλά και την Πάτρα. 

 Όσο για τους επόμενους στόχους του, ο Χρήστος Κουζέλλης μας λέει «κομμάτια μου πρόκειται να διασκευαστούν  από μεγάλα ονόματα της μουσικής  σκηνής από Αγγλία, Αυστραλία, Αμερική, Βραζιλία. Επίσης από το τέλος αυτού του χρόνου θα αρχίσω να δουλεύω για την επόμενη κυκλοφορία μου σε βινύλιο που μάλλον θα είναι σε μορφή box set, από εταιρία της Αγγλίας. Τέλος ήδη είμαι μέλος ενός Λονδρέζικου agency, οπότε ευελπιστώ πως από την νέα περίοδο θα μπορέσω να επισκεφθώ  όλο και περισσότερες χώρες».

  • Πηγή: lesvosreport.gr
Αυτά τα έχεις διαβάσει;