Γιώργος Στρατηγέλλης: «Γιατί το μπαρ θέλει τον διασκεδαστή του, τον εξομολόγο του, να προτείνει, να ακούει και να συμβουλεύει!»

Γιώργος Στρατηγέλλης: «Γιατί το μπαρ θέλει τον διασκεδαστή του, τον εξομολόγο του, να προτείνει, να ακούει και να συμβουλεύει!»

    Παρασκευή, 13 Μαίου 2016

Στη νύχτα όλα τα μυστικά που καλύπτουν κουβέντες, γέλια και εξομολογήσεις ανακυκλώνονται πάνω από τους φωτεινούς δρόμους της Μυτιλήνης καθώς οι άνθρωποι συναντιούνται για να φλερτάρουν στο Μarush με μουσική και ποτό. Με τον Μυτιληνιό μπάρμαν Γιώργο Στρατηγέλλη που εδώ και χρόνια μας κρατάει συντροφιά πίσω από τη μπάρα!


Από ποια ηλικία ξεκίνησες να δουλεύεις ως μπάρμαν;

Σε χώρους εστίασης έχω αρχίσει να δουλεύω από τα 16 αρχικά ως σερβιτόρος. Το μπαρ ήρθε αρκετά μετέπειτα και άρχισα τον Οκτώβρη του 2014 στο Marush όπου συνεχίζω μέχρι σήμερα.

Τρεις λέξεις που σε χαρακτηρίζουν;

Τρεις λέξεις ε; Θα έλεγα κοινωνικός, ειλικρινής, νευρικός χωρίς ωστόσο να περιορίζομαι μόνο σε αυτές.

Ασχολείσαι και με το ποδόσφαιρο πότε ξεκίνησες και τι σημαίνει για εσένα;

Ξεκίνησα να παίζω κανονικά σε ομάδα στα 12 περίπου στο παιδικό. Σε μικρότερες ηλικίες σήμαινε πολλά περισσότερα συνδυάζοντας και όνειρα με αυτό. Μεγαλώνοντας όμως άλλαξα στόχους και προτεραιότητες, όπως για παράδειγμα φέτος δεν ασχολήθηκα τόσο καθώς δεν είχα χρόνο και έβαλα πάνω απ’ όλα να τελειώσω με τη σχολή.

Ποιος είναι ο ρόλος ενός καλού μπάρμαν;

Άλλοτε σε ρόλο διασκεδαστή και άλλοτε εξομολόγου, ο μπάρμαν σερβίρει, προτείνει, ακούει, συμβουλεύει ή απλώς σιωπά.

Οι γυναίκες σε φλερτάρουν;

Ναι έτσι κι αλλιώς οι γυναίκες είναι πια πιο επιθετικές οπότε λογικό ακούγεται να με φλερτάρουν.

Σε φλερτάρουν μόνο γυναίκες;

(Γελάει). Προς το παρόν δεν μου έχει τύχει ποτέ και δεν θα το άφηνα κιόλας να εξελιχθεί. Επίσης θα με έφερνε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση και θα ήθελα να ξεφύγω το συντομότερο.

Είσαι ερωτευμένος αυτή την περίοδο;

Ερωτευμένος; Όχι, γοητευμένος θα έλεγα ότι είμαι καθημερινά καθώς όμορφες γυναίκες υπάρχουν τριγύρω οπότε δεν χρειάζονται περιορισμοί.

Παίρνεις το πτυχίο σου σε λίγο θα σε χάσει η νύχτα  ή  σκέφτεσαι να τα συνδυάσεις;

Δε νομίζω να με χάσει σύντομα  καθώς συνδυάζω τη δουλειά με τις σπουδές και αφού θέλω να συνεχίσω με ένα μεταπτυχιακό. Εκτός και αν βρω κάτι καλύτερο. Προς το παρόν κρατάω τον υπάρχον συνδυασμό

Ένα όνειρο σου που θέλεις να κάνεις πραγματικότητα και να το μοιραστείς μαζί μας;

Μια καλή δουλειά σε μια εταιρία πάνω σε αυτό που σπουδάζω με καλό μισθό. Επίσης να δουλεύω σε μεγαλουπόλεις ανά το κόσμο και αν μπορώ να συνδυάσω και ταξίδια τότε θα είμαι υπερικανοποιημένος.

Πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με την πολιτική;

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τα πολιτικά από την πρώτη στιγμή που μπήκα στο πανεπιστήμιο Αιγαίου εισερχόμενος στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Μετά όσο έβλεπα πως πετύχαινα στόχους με τα παιδιά κάνοντας καλύτερες τις σπουδές μας είπα να δραστηριοποιηθώ σε τοπικό επίπεδο και έτσι στα 21 μου ήμουν υποψήφιος στο τοπικό συμβούλιο Μιστεγνών όπου και βγήκα δεύτερος και έτσι δραστηριοποιούμαι και στο τόπο μου.

Τι ήταν αυτό που σε παρακίνησε να ασχοληθείς με τη πολιτική και σε ποια χρονική στιγμή της ζωής σου σε βρήκε;

Πάρα πολλά. Ωστόσο θα σταθώ σε 2-3 αρχικά με παρακίνησε η απαξίωση που υπάρχει από τους νέους ως προς την πολιτική. Μετά αν δεν μπουν νέα μυαλά με νέες ιδέες, ώστε να έρθει μια αλλαγή τότε τα πράγματα θα μείνουν ως έχουν και τέλος για μένα κανείς δεν έχει λόγο να σχολιάζει τους μεγάλους την ίδια στιγμή που περιορίζεται σε ένα καναπέ ή μια οθόνη αποδεχόμενος ότι δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τίποτα απαξιώνοντας το οτιδήποτε.

Πώς βλέπεις την πολιτική ζωή της χώρας και το μέλλον αυτής;

Η πολιτική κατάσταση όπως τη βλέπουμε και τη βιώνουμε σήμερα με μια λέξη θα την έλεγα τραγική. Τα προβλήματα πάρα πολλά, η κυβέρνηση ελλιπής ως προς τη διαχείριση σε σημείο να συσσωρεύονται. Ωστόσο μέλλον δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν σταθεροποιηθεί η κατάσταση και δεν δοθεί χώρος για ανάπτυξη.

Είναι η πολιτική στα μελλοντικά σου σχέδια;

Μελλοντικά πολιτικά σχέδια δεν έχω προς το παρόν καθώς όπως κατάλαβες έχω άλλες προτεραιότητες. Το μόνο που ξέρω είναι πως θέλω να βοηθήσω τον τόπο μου και θα προσπαθήσω να το κάνω μελλοντικά που ήδη το κάνω από ένα μικρό τώρα για αρχή στο χωριό μου. Τώρα αν μελλοντικά το κάνω από κάποιο μεγαλύτερο καλώς να έρθει.

Ποιες είναι οι βλέψεις σου για το μέλλον;

Να τελειώσω με το καλό το πτυχίο μου, να πάω στρατό καθώς δεν έχω κάνει ακόμη τη θητεία μου, να συνεχίσω με ένα μεταπτυχιακό για αρχή. Μόλις ολοκληρωθούν αυτά να βρω μια σταθερή δουλειά και τα υπόλοιπα πιστεύω πως θα έρθουν.

Τέλος, υπάρχει κάποιο μέρος στην Μυτιλήνη που να σε γοητεύει;

Το νησί έχει αρκετά θα σταθώ στα εντός της πόλης ένας περίπατος στο φάρο την ώρα που νυχτώνει ή το ηλιοβασίλεμα στο Μόλυβο.

Αυτά τα έχεις διαβάσει;