Παναγιώτης Καλιγαρίδης: «Το tattoo είναι τρόπος ζωής και τα festival μου δίνουν την ευκαιρία να ξεφεύγω από την ρουτίνα της καθημερινότητας»

Παναγιώτης Καλιγαρίδης: «Το tattoo είναι τρόπος ζωής και τα festival μου δίνουν την ευκαιρία να ξεφεύγω από την ρουτίνα της καθημερινότητας»

    Κυριακή, 22 Μαίου 2016

Ο Παναγιώτης Καλιγαρίδης, ιδιοκτήτης του Iron Tattoo Studio στη Μυτιλήνη, αμέσως μετά την επιστροφή του από τα τρία festival που συμμετείχε, μας μίλησε για την μοναδική εμπειρία που έζησε σε Κύπρο, Σόφια και Αθήνα.

 

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου μετά από 3 συμμετοχές σε conventions σε 3 μήνες;

Συμμετείχαμε σε 3 festival σε Κύπρο, Σόφια και Αθήνα κάτω από μεγάλη πίεση και εν μέσω πολλής δουλειάς μιας και ήδη είχε ξεκινήσει η σεζόν!

Κάθε ένα από αυτά ήταν μια καταπληκτική εμπειρία, ζήσαμε όμορφες στιγμές με φίλους και συναδέλφους και παρόλη την κούραση, μας έμεινε μια γλυκιά γεύση και από τις τρεις πόλεις.

Γνωρίσαμε πολλούς καινούριους φίλους και είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε με συναδέλφους, να ανταλλάξουμε απόψεις για το tattoo και να μάθουμε καινούρια πράγματα.

Πως σου φάνηκε το επίπεδο στα festival που πήγες;

Όλες οι διοργανώσεις πλέον βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο, και στους καλλιτέχνες που παίρνουν μέρος αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα, στους χώρους, στην υγιεινή και στην άνεση που προσφέρουν σε μας για να δουλέψουμε όσο το δυνατόν πιο άνετα.

Προσωπικά πιστεύω ότι οι Έλληνες καλλιτέχνες βρίσκονται στο ίδιο υψηλό επίπεδο με τους ξένους.

Εκτιμώ όσους τολμούν να δοκιμάζουν καινούρια πράγματα και εξελίσσονται συνέχεια μέσα από τη δουλειά τους χωρίς απαραίτητα να είναι “επώνυμοι”.

Ποιες είναι οι σχέσεις μεταξύ συναδέλφων στον χώρο σας;

Το Α και το Ω για μένα είναι οι φίλοι συνάδελφοι, με τους οποίους έχουμε αναπτύξει ιδιαίτερα καλές σχέσεις, είμαστε πια σαν οικογένεια και δίνουμε δύναμη ο ένας στον άλλον.

Ανταλλάσσουμε ιδέες και συνεργαζόμαστε όποτε χρειαστεί. Μια θετική κριτική από έναν συνάδελφο είναι το καλύτερο βραβείο για μένα και πάνω απ’ όλα η καλή παρέα και τα γέλια είναι αυτά που μένουν στο τέλος για να θυμόμαστε και να περιμένουμε πως και πως να ξαναβρεθούμε.

Σε προσωπικό επίπεδο πως νοιώθεις για τις συμμετοχές σου;

Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος και πιστεύω ότι ήταν αξιοπρεπείς και οι 3 συμμετοχές μου. Είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω διάφορα καινούρια πράγματα στα σχέδια που έκανα, άλλα βγήκαν και κάποια άλλα όχι.

Σε έναν τελικό απολογισμό θα έλεγα ότι τα πήγα καλύτερα στη Βουλγαρία μιας και είχα περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστώ.

Πως βλέπεις το μέλλον;

Συνεχίζω να είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον και δουλεύω σκληρά γι’ αυτό. Το tattoo είναι τρόπος ζωής και τα festival μου δίνουν την ευκαιρία να ξεφεύγω από την ρουτίνα της καθημερινότητας, συνδυάζοντας εργασία και χαρά.

Η δουλεία μου είναι πολύ δημιουργική, μου δίνει την ευκαιρία να εξελίσσομαι μέσα από την τέχνη και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Αμέσως μετά το καλοκαίρι στις 11 Σεπτεμβρίου θα είμαστε στη Θεσσαλονίκη για το Thessaloniki tattoo convention.

Τον επόμενο χρόνο θα επιλέξω σε ποια festival θα πάρω μέρος στο εξωτερικό, αλλά σίγουρα θα είμαι σε όλα της Ελλάδας. Προσπαθώ να κάνω την πορεία μου με μετριοφροσύνη και να κρατάω χαμηλά την μπάλα γιατί όλα αυτά έχουν ημερομηνία λήξης.

Τέλος θα ήθελα για άλλη μια φορά να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στο Iron team για την στήριξη του, στο Stixis Tattoo Supplies και στο Foititelia.gr για την παρουσίαση!

 

Ευχαριστούμε κι εμείς θερμά τον Παναγιώτη και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στη συνέχεια!

Το Iron Tattoo Studio θα το βρείτε στην Μυτιλήνη, στην οδό Χρυσομαλλούσης 6.

Τηλέφωνο: 22510 - 41325, Κινητό: 6972 - 540817

Facebook Fan Page: Iron Tattoo

Αυτά τα έχεις διαβάσει;