Συνέντευξη του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στον Σεραφείμ Ντούσια και το CNN Greece (VIDEO)

Συνέντευξη του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στον Σεραφείμ Ντούσια και το CNN Greece (VIDEO)

    Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2016

Για την νέα του ταινία «Ένας Άλλος Κόσμος» που έκανε ρεκόρ εισιτηρίων στις ελληνικές αίθουσες και πλέον διαπρέπει στο εξωτερικό μίλησε στο CNN Greece και τον Σεραφείμ Ντούσια, o Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Πλούσιο υλικό από τα γυρίσματα «ντύνουν» τα λόγια του νέου πολυτάλαντου σκηνοθέτη ενώ στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του απαντάει για το ποια είναι η σχέση της τρομοκρατίας με την μυθοπλασία, δίνει συμβουλές στους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με το χώρο του θεάματος καθώς επίσης μας δίνει τη δική του ερμηνεία για το τι σημαίνει να είσαι "πολίτης του κόσμου".

 

Mέρος Α'

http://www.cnn.gr/synenteyxeis/video/7007/o-xristoforos-papakaliatis-sto-cnn-greece-a-meros

Μέρος Β'

http://www.cnn.gr/synenteyxeis/video/7034/o-xristoforos-papakaliatis-sto-cnn-greece-v-meros

 

Ο Σεραφείμ Ντούσιας σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας με κατεύθυνση Ψηφιακές Οπτικοασκουστικές Τέχνες από όπου και πήρε το πρώτο του πτυχίο.

Στη συνέχεια μετακόμισε στην Αθήνα όπου και συνεργάστηκε για ένα χρόνο με πληθώρα καλλιτεχνών και εταιριών όπως ο Λάκης Λαζόπουλος, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Πέτρος Λαγούτης, η Κάτια Δανδουλάκη, Heaven Music, Parasol TV, Cinepos κά.

Το 2011 παρακολούθησε το πρώτο του μεταπτυχιακό στην Ακαδημία Κινηματογράφου της Αγγλίας (London Film School) πάνω στο film-making. Μετά από ένα χρόνο του δόθηκε μια θέση από το παγκοσμίως γνωστό National Film and Television School του Βασιλικού Πανεπιστημίου Καλών Τεχνών της Αγγλίας, όπου και παρακολούθησε το μεταπτυχιακό Παραγωγή και Σκηνοθεσία Τηλεοπτικής Ψυχαγωγίας. Το 2013 ο Σεραφείμ Ντούσιας κέρδισε το βραβείο του πιο υποσχόμενου καλλιτέχνη της χρονιάς.

Μετά το πρώτο του πτυχίο στην Ελλάδα δημιούργησε τις πρώτες ταινίες του μικρού μήκους καθώς και video clips.

Κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού του στο London Film School (2011), ο Σεραφείμ συνεργάστηκε με τη Βρετανική Πινακοθήκη για τη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους με τίτλο "In Zen Mode" και προς το τέλος του χρόνου σκηνοθέτησε το πρώτο του μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ με τίτλο "Ελλάδα...Είμαι Σε Δύσκολη Θέση!", το οποίο συμμετείχε σε φεστιβάλ σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως και έγινε αντικείμενο συζήτησης σε πολλές Πρεσβείες.

Αυτά τα έχεις διαβάσει;