Οι αθλητές του Crossfit Mitilini στην τελική φάση της διοργάνωσης «The Greek Throwdown 2017»

Οι αθλητές του Crossfit Mitilini στην τελική φάση της διοργάνωσης «The Greek Throwdown 2017»

    Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

Για άλλη μια φορά το Crossfit Mytilini κατάφερε να βρίσκεται στο προσκήνιο και να πρωταγωνιστεί στις αθλητικές συζητήσεις, με την ενεργή παρουσία και συμμετοχή του σε διάφορους αγώνες και αθλητικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα.

Είναι υπερήφανο που είναι σε θέση να εκπροσωπείται από τρεις αξιόλογους αθλητές του, οι οποίοι αγωνίζονται σε διάφορες κατηγορίες και συγκεκριμένα τους: α) Σπύρο Κακνή - κατηγορία Elite Men, β) Δήμητρα Λεγάκη - κατηγορία Scaled Women και γ) Παναγιώτη "Pete" Βούρο - κατηγορία Masters, ο οποίος, εκτός από αθλητής, τυγχάνει, παράλληλα, να είναι και ο Προπονητής όλων.

Προσφάτως, οι παραπάνω κατόρθωσαν, μετά από υψηλότατο ανταγωνισμό -με τις εγγραφές των αθλητών να ξεπερνούν τις 1.400- να πάρουν την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης The Greek Throwdown 2017, μια διοργάνωση της γνωστής σειράς των Throwdown, στην οποία είχαν την ευκαιρία να διαγωνιστούν κορυφαίους αθλητές παγκοσμίως.

Δέον να αναφερθεί ότι ο τρόπος πρόκρισης των αθλητών στην τελική φάση, όπως προβλεπόταν από την διοργάνωση, ήταν άκρως κοπιαστικός και εξουθενωτικός.

Ήταν διάρκειας 3 εβδομάδων, αφού απαραίτητος όρος ήταν η εκτέλεση συγκεκριμένων ασκήσεων/ δοκιμασιών από τους συμμετέχοντες αθλητές, οι οποίες ορίζονταν από την ίδια την διοργάνωση, με απαιτούμενη την μαγνητοσκόπηση της κάθε απόπειρας εκτέλεσης των εν λόγω ασκήσεων/ δοκιμασιών και, εν τέλει, υποβολή των βίντεο, με σκοπό την τελική αξιολόγηση τους από εκλεγμένη ειδική επιτροπή κριτών.

Την πρόκριση για τους τελικούς πήραν μόνο 300 αθλητές. Ανάμεσα τους και οι τρεις αθλητές από την Λέσβο, οι οποίοι επρόκειτο να διαγωνισθούν στις κατηγορίες Scaled Men, Scaled Women, Elite Men, Elite Women, Masters Men 35-40, Masters Women 35-40 και Masters Men 40-45, Masters Women 40-45.

Έτσι, στις 20/21/22 του Ιανουαρίου 2017, οι αθλητές αυτοί βρέθηκαν στο Κλειστό Στάδιο Παλαιού Φαλήρου, ανάμεσα στους καλύτερους αθλητές παγκοσμίως, δίνοντας δυναμικό παρόν στην αθλητική αυτή διοργάνωση ιδιαίτερου κύρους και αξιοσημείωτου ενδιαφέροντος, αποφασισμένοι να προσφέρουν πλούσιο θέαμα και να διεκδικήσουν μία πολύ καλή εμφάνιση ή ακόμα και διακρίσεις.

Οι τρεις αθλητές ξεπέρασαν πραγματικά τους εαυτούς τους, αγωνίσθηκαν με ψυχή και ολοκλήρωσαν την διοργάνωση με το κεφάλι ψηλά. Απέδειξαν περίτρανα και έμπρακτα ότι μπορούν και οι ίδιοι πλέον να κατέχουν επάξια μια θέση ανάμεσα στους καλύτερους αθλητές, παρά το εντυπωσιακά πολύ μικρό χρονικό διάστημα ενασχόλησής τους με το άθλημα.

Το Crossfit Mytilini και το Νησί της Λέσβου μπορούν, πλέον, να υπερηφανεύονται για τα "κατορθώματα" τους! Θερμά συγχαρητήρια, λοιπόν και αυτό είναι μόνον η αρχή! Προσβλέπουμε στο μέλλον σε ακόμα πιο σπουδαίες και σημαντικές επιτυχίες από το Crossfit Mytilini.

Αυτά τα έχεις διαβάσει;