Τάσεις της μόδας Άνοιξη-Kαλοκαίρι 2011

Τάσεις της μόδας Άνοιξη-Kαλοκαίρι 2011

    Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011

Ο καιρός περνάει γρήγορα, περισσότερο από γρήγορα – ο χρόνος τρέχει κι εμείς ίσα που προλαβαίνουμε να αλλάξουμε τις γκαρνταρόμπες μας, για να συμφωνούν με τις διαθέσεις του καιρού.  Εις «τιμήν» αυτής της γρήγορης ροής, του χρόνου που φέυγει πριν το καταλάβουμε και αφήνει απλά σκόρπιες αναμνήσεις, η μόδα αποφάσισε να κάνει μια ωδή στο παρελθόν, για το φετινό καλοκαίρι.

Με το που μπει η άνοιξη λοιπόν, θα φορέσουμε στρογγυλά – ολοστρόγγυλα γυαλιά, σκισμένα denim σορτσάκια και εμπριμέ τουνίκ! Ναι, φέτος κάτω από τον ήλιο θα δείχνουμε πιο ‘70s από ποτέ (εμείς που δεν τα ζήσαμε τότε)!

Μία από τις πιο hot τάσεις που είχαν να μας υποδείξουν, για τη σεζόν άνοιξη-καλοκαίρι 2011 (SS ’11), οι διάσημοι οίκοι και οι σχεδιαστές τους είναι  Retro και funky, δεν μπορεί παρά να μας πάει!  Και αυτό γιατί εκτός από τα βήματα προς την ισότητα των φύλων τη δεκαετία του 70 και τα «ξανοίγματα» προς το διάστημα και προς τη disco, παρουσιάστηκε και μία εμπνευσμένη από την τελευταία (βλ. Disco), επανάσταση χρωμάτων!
Όπως η Sonia Rykiel, o οίκος Gucci και ο Marc Jacobs, έτσι κι εμείς μπορούμε να συνδυάσουμε άφοβα το μουσταρδί, το πετρόλ, το το κοραλλί, το indigo, το πορτοκαλί και το καφέ με πρωτοτυπία και φρεσκάδα, σκεπτόμενες το Studio 54 και τα pop είδωλα του τότε!