Φ.Χ.Σ Ορφέας: Χορεύουμε παραδοσιακά στη Μυτιλήνη

Φ.Χ.Σ Ορφέας: Χορεύουμε παραδοσιακά στη Μυτιλήνη

    Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

Η φοιτητική ομάδα παραδοσιακών χορών, Ορφέας, του Πανεπιστημίου Αιγαίου δημιουργήθηκε το 1992. Στις 29 Οκτωβρίου 2001 ο Φοιτητικός Χορευτικός Σύλλογος «Ορφέας» θεσμοθετείται σε μη κερδοσκοπικό σύλλογο με καταστατικό.

Ο Φ.Χ.Σ. Ορφέας συμμετέχει σε εκδηλώσεις κατόπιν πρόσκλησης και διοργανώνει ο ίδιος περίπου 3 με 4 παραστάσεις κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, εντός και εκτός Λέσβου.

Θεσμός πλέον αποτελούν τα 4 Πανεπιστημιακά Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών την άνοιξη, με φιλοξενούμενους κάθε φορά από όλη την Ελλάδα. Σημαντική είναι επίσης η συμμετοχή του συλλόγου στις εθνικές- τοπικές παρελάσεις ως εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Στα άμεσα σχέδια του περιλαμβάνονται πολιτιστικές συνεργασίες με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα γειτονικών χωρών καθώς και με συλλόγους του Απόδημου Ελληνισμού.

Αξίζει να σημειωθεί η συμμετοχή του συλλόγου στο φεστιβάλ νεότητας στην Κύπρο με τίτλο «Ο πύργος της Βαβέλ» 22/7/11 μέχρι 31/7/11, εκπροσωπώντας την Ελλάδα αλλά και το Πανεπιστήμιου Αιγαίου. Σήμερα λειτουργεί τμήμα διδασκαλίας ελληνικού παραδοσιακού χορού στο κτήριο Χατζηγιάννη κοντά στην αγορά της Ερμού. Απαρτίζεται από περίπου 25 χορευτές.

Τηλ. επικοινωνίας: 6987944388

Αυτά τα έχεις διαβάσει;