«Τhe Hype Event» by CRIME @ «Χορεύειν» - Athens... Σύντομα και στη Λέσβο!

«Τhe Hype Event» by CRIME @ «Χορεύειν» - Athens... Σύντομα και στη Λέσβο!

    Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου βρεθήκαμε στην Αθήνα, στην σχολή χορού «ΧΟΡΕΥΕΙΝ», όπου ο χορευτής από την ομάδα DEAL WITH THE SKILL -3η θέση στον Διαγωνισμό Street dance Bounce 2011- CRIME διοργάνωσε ένα event αφιερωμένο στον χορό της hip-hop κουλτούρας, και συγκεκριμένα στο old school & new school hip hop - party dance.

Αυτό ήταν η αρχή μιας σειράς σεμιναρίων που θα κάνει ο χορευτής και χορογράφος CRIME, με σκοπό την ανάδειξη της hip-hop χορευτικής κουλτούρας στην Ελλάδα, συμπεριλαμβάνοντας και το νησί της Λέσβου σε αυτή την προσπάθεια, καθώς την επόμενη εβδομάδα και μετά από πρόσκληση της Adagio Dance Team Μυτιλήνης θα βρεθεί για σεμινάρια στο νησί.

Ας δούμε, όμως, τι αναφέρει ο ίδιος ο CRIME για το event και την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει...

 

THE HYPE-EVENT

«Το event περιλάμβανε 3 μονόωρα σεμινάρια χορού για όλα τα επίπεδα στα οποία αναλύθηκε αρχικά το βηματολόγιο αυτού του χορού και στην συνέχεια διδάχθηκαν προχωρημένου επιπέδου τεχνικές, καλύπτοντας έτσι όλα τα επίπεδα, από αρχάριους έως προχωρημένους-freestyle χορευτές.

Οι χοροί που διδάχθηκαν, ανήκουν στην κατηγορία PARTY DANCES και θεώρησα πολύ σημαντικό οι συμμετέχοντες να τα βιώσουν σε αυτή τους την μορφή, στο party και όχι απλά σε μια μόνο χορογραφιά. Έτσι, μετά το πέρας των σεμιναρίων ακλούθησε ένα PARTY, όπου όλοι οι συμμετέχοντες χόρεψαν βάση των όσων διδάχθηκαν αλλά και όσων ήδη γνώριζαν.»

 

BATTLE 7 2 SMOKE

«Εκτός από το party, διοργανώθηκε Battle 7 2 Smoke, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, βλέποντας έτσι όσοι παρευρέθηκαν και μια διαφορετική όψη του χορού! Το πνεύμα λόγου και της φύσης του χορού (party dance), ήταν γιορταστικό, εύθυμο και από όλα τα παιδιά μπορούσες να αντλήσεις συνολικά και μεμονωμένα άπειρους τόνους θετικής ενέργειας. Η χαρά όλων ήταν ζωγραφισμένη στα χαμόγελα των παιδιών αλλά ακόμα περισσότερο σε εμένα!!!

Είχα πολλούς μαθητές που ήθελαν να χορέψουν σε ένα τέτοιο διαγωνισμό, αλλά μέχρι πρότινος δεν υπήρχε πουθενά στην Ελλάδα… Ομολογώ τους καμάρωσα όλους έναν-έναν!

Στο τέλος οι δυο φιναλίστ μοίρασαν τα δώρα μεταξύ τους καθώς ο νικητής θεώρησε πολύ δυνατό τον αντίπαλο του και ήθελε να του τα προσφέρει!!!»

 

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

«Ο λόγος που με ώθησε σε αυτήν την ενέργεια, στην οργάνωση και την πραγματοποίηση αυτού του event, αλλά και στην οργάνωση σεμιναρίων σε όλη την Ελλάδα, είναι οι δύσκολοι καιροί που περνάει η κοινότητα μας αυτήν την περίοδο.

Αυτό το είδος χορού δεν είναι καθόλου διαδεδομένο στην χώρα μας ενώ στο εξωτερικό είναι από τα πιο γνωστά και αγαπημένα.

Ήθελα με κάποιον τρόπο να γνωρίσουν και οι υπόλοιποι συγχορευτές μου την μαγεία αυτού του μοναδικού χορού και να μοιραστούν  μαζί μας την χαρά, την διασκέδαση, την εκτόνωση αλλά και την δημιουργικότητα την οποία σου προσφέρει.

Ελπίζω μέσα από αυτά τα σεμινάρια ο κόσμος να ‘πάρει’  πράγματα, να συνεχίσει και να αναπτύξει τον χορό αλλά και τις προσπάθειες που κάνουμε για την ανάδειξη αυτής της κουλτούρας. Ένας άλλος λόγος ήταν οι οικονομικές δυσκολίες στις μέρες μας, καθώς η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι σε πολύ χαμηλή τιμή!»

 

ΣΤΟΧΟΙ

«Σκοπός μου πλέων είναι να συνεχιστεί και να καθιερωθεί αυτός ο θεσμός του "THE HYPE EVENT" και με άλλα χορευτικά στυλ και να γυρίσει όλη την Ελλάδα! Θέλουμε να δώσουμε και στον υπόλοιπο κόσμο την ευκαιρία να γνωρίσει αυτήν την κουλτούρα και την εμπειρία του battle 7 2 smoke! Το hip-hop είναι για να μας ενώνει, να μας διασκεδάζει, να μας μορφώνει  και να μας ομορφαίνει την ζωή. Είναι πλέων στο χέρι μας να κάνουμε και εμείς κάτι για ΑΥΤΟ. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις για ένα καλύτερο HIP HOP!»

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

«Κλείνοντας θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην σχολή χορού «ΧΟΡΕΥΕΙΝ» που μας φιλοξένησε, σε όλα τα παιδιά που ήρθαν και σε αυτούς που στήριξαν την προσπάθεια μας. Συγκεκριμένα στον μεγάλο μας δάσκαλο LOYAL-T, στην ομάδα μου DEAL WITH THE SKILL, FUNKY HABITS, ADAGIO CREW, Cameel, Αγγελικη Παπαθανασιου, Jean Pieere και Ευαγγελια, LARIN & BELAN και την φωτογράφο μας Περσεφόνη!!!»

This is C.R.I.M.E. from DEAL WITH THE SKILL
with...
Luv Peace Unity & Having Fun

  • Photo Shooting: Περσεφόνη Δισσεάκη
  • Photo Editing: Γωγώ Ψοφογιαννάκη
Αυτά τα έχεις διαβάσει;