Φοιτητικές Εκλογές 2008 - ΣΑΡΩΣΕ η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ!

Φοιτητικές Εκλογές 2008 - ΣΑΡΩΣΕ η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ!

    Παρασκευή, 11 Απριλίου 2008

Ομαλά και με σχετική αύξηση της συμμετοχής των φοιτητών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, διεξήχθησαν και φέτος οι φοιτητικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χτες τόσο στο κτίριο Παπαρίσβα όσο και στο λόφο του Ξενία! Τα αποτελέσματα ευνόησαν κυρίως την παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ η οποία ΣΑΡΩΣΕ κυριολεκτικά κυριαρχώντας απόλυτα έναντι των άλλων παρατάξεων καθώς βγήκε πρώτη σε ψήφους, σε όλα ανεξαιρέτως τα τμήματα των σχολών της Μυτιλήνης για πρώτη φορά στην ιστορία της, πετυχαίνοντας, μάλιστα, αυτοδυναμία για μία ακόμα χρονιά στο ένα από τα έξι τμήματα! Το φετινό "φαινόμενο" πρωτιάς δεν περιορίστηκε στα σύνορα του νησιού καθώς η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κυριάρχησε σχεδόν απόλυτα και σε όλο το Αιγαίο, με πρωτιά στα 14 από τα 16 τμήματα των σχολών του Πανεπιστημίου!

Συγκεκριμένα (όσον αφορά τη Μυτιλήνη), στην Κοινωνιολογία η ΔΑΠ πέτυχε αυτοδυναμία με 143 ψήφους, με την ΠΑΣΠ να έρχεται δεύτερη συγκεντρώνοντας 33 ψήφους ενώ ακολούθησαν η ΠΚΣ με 32 ψήφους και τα ΕΑΑΚ με 25. Στην Ανθρωπολογία, η ΔΑΠ συγκέντρωσε 81 ψήφους, η ΠΑΣΠ 49, η ΠΚΣ 16, τα ΕΑΑΚ 38 και η Αριστερή Ενότητα 5 ψήφους. Στο τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, η ΠΑΣΠ έχασε την πρωτιά των δύο προηγούμενων χρόνων, με τη ΔΑΠ να συγκεντρώνει 102 ψήφους, την ΠΑΣΠ 94, την ΠΚΣ 35, τα ΕΑΑΚ 33 και την Αριστερή Ενότητα 10 ψήφους. Στη Γεωγραφία, η ΔΑΠ συγκέντρωσε 73 ψήφους, ενώ ακολούθησε η ΠΑΣΠ με 70 και η ΠΚΣ με 23. Στο τμήμα Επιστημών της Θάλασσας, η ΔΑΠ συγκέντρωσε 97 ψήφους, η ΠΑΣΠ 35, η ΜΑΡΞ 50, η ΠΚΣ 11, η Αριστερή Ενότητα 39 ενώ η (παράταξη) Θάλασσα 13. Τέλος στο τμήμα Περιβάλλοντος, η ΔΑΠ συγκέντρωσε 56 ψήφους, η ΠΑΣΠ 38, η Αριστερή Ενότητα 27, η ΠΚΣ 9 και τα ΕΑΑΚ 7 ψήφους!

Τον θρίαμβο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ γιόρτασαν τα μέλη και οι φίλοι της παράταξης με συνθήματα, καπνογόνα και άλλα πυροτεχνήματα, τόσο έξω από τον χώρο του Πανεπιστημίου όσο και στην πλατεία Σαπφούς λίγη ώρα μετά το τέλος της καταμέτρησης των ψήφων!

Αυτά τα έχεις διαβάσει;