Φοιτητικές Εκλογές 2009

Φοιτητικές Εκλογές 2009

    Παρασκευή, 15 Μαίου 2009

Χτες, 13 Μαϊου διεξήχθησαν και ολοκληρώθηκαν μέσα σε ήπιο κλίμα, σε όλη την Ελλάδα, βεβαίως και στο νησί μας στην έδρα του Πανεπιστημίου Αιγαίου που φιλοξενείται στην πόλη μας, τόσο στο λόφο του Ξενία, όσο και στο κτίριο Παπαρίσβα, οι φοιτητικές εκλογές των ΑΕΙ και ΤΕΙ!  Οι φοιτητές φάνηκαν τυπικοί και αρκετά ώριμοι ως προς τη διεξαγωγή αλλά και την αντιμετώπιση των αποτελεσμάτων!

Η παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ φαίνεται να παραμένει πρώτη στα περισσότερα ΑΕΙ-ΤΕΙ για 24η συνεχή χρονιάπρώτη και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στα 13 από τα 15 τμήματα εκ των οποίων 9 αυτοδυναμίες, ενώ από αύξηση χαρακτηρίστηκαν τα αποτελέσματα για την ΠΑΣΠ! Οι προηγούμενες παρατηρήσεις επιβαβαιώθηκαν και στη Μυτιλήνη, αφού η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εξασφάλισε αυτοδυναμία σε 2 από τα τμήματα των σχολών της Μυτιλήνης, ενώ κέρδισε την πρωτιά σε 5 από τα 6 τμήματα! Μπορούμε βεβαίως να μιλάμε για σαρωτική νίκη της παράταξης, κάτι που ευχαρίστησε, όπως ήταν φυσικό, υποστηρικτές και μέλη! Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τι ισχύει για καθένα από τα 6 τμήματα που στεγάζονται στην πόλη της Μυτιλήνης...

Ο μέσος όρος των αποτελεσμάτων για την κάθε παράταξη στο νησί μας έχουν ως εξής: για τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 44%, ενώ για την ΠΑΣΠ 26%, η ΠΚΣ 3η δύναμη με 11,8% και η ΕΑΑΚ 9,6%, η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 6,1% και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ 1,2%! Πιο αναλυτικά, στο τμήμα της ΠΤΕ η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πήρε 109 ψήφους ενώ η ΠΑΣΠ 106, κάτι που κράτησε σε αγωνία τους φοιτητές μέχρι και την τελευταία στιγμή, 3η για πρώτη φορά η ΕΑΑΚ με 38 ψήφους, ακολουθώντας η ΠΚΣ πήρε 33 ψήφους, ενώ η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 10! Στην Ανθρωπολογία η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ διατηρεί την πρωτιά με 72 ψηφοδέλτια υπέρ της, ακολουθεί η ΕΑΑΚ με 37ΠΑΣΠ με 32, ΠΚΣ με 16 και η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ με 8! Συνεχίζουμε με την Κοινωνιολογία όπου και εξασφάλισε αυτοδυναμία η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με 114 ψήφους, αφήνωντας πίσω την ΠΑΣΠ η οποία έλαβε 38, η ΠΚΣ 28, η ΕΑΑΚ 25, η ΦΡΑΠΕ 15 και η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3! Στο τμήμα της Γεωργαφίας η πρωτιά στα χέρια της ΠΑΣΠ με 78 ψήφους, ακολουθώντας η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με επτά ψήφους λιγότερες, δηλαδή 71 και η ΠΚΣ με 24! Στο τμήμα Περιβάλλοντος η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συγκέντρωσε 50 ψήφους, ενώ τη δεύτερη θέση μοιράζονται η ΠΑΣΠ με την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ με 29 ψήφους η καθεμία παράταξη και ακολούθησε η ΠΚΣ με 23! Τέλος, άλλη μια αυτοδυναμία για τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο τμήμα Επιστημών της Θάλασσας, με 97 ψήφους για την υπερισχύουσα παράταξη, 38 για την ΠΑΣΠ, 26 για την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και 17 για την ΠΚΣ!

Τα μέλη της παράταξης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αλλά και οι φίλοι και υποστηρικτές, πανηγύρισαν για τη νίκη και τα ποσοστά που συγκεντρώθηκαν υπέρ της παράταξης, με συνθήματα, τραγούδια, καπνογόνα τόσο στο χώρο του Πανεπιστημίου τις πρώτες στιγμές αμέσως μετά την καταμέτρηση των αποτελεσμάτων, όσο και στην Πλατεία Σαπφούς όπως συνηθίζεται, αργότερα, χωρίς βεβαίως να συμβούν έκτροπα!

Αυτά τα έχεις διαβάσει;