Ταξίδι στις μουσικές του κόσμου με τον Ross Daly και την Κέλλυ Θωμά στο θέατρο Φ.Ο.Μ.

Ταξίδι στις μουσικές του κόσμου με τον Ross Daly και την Κέλλυ Θωμά στο θέατρο Φ.Ο.Μ.

    Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

Με όχημα τις μουσικές του επιρροές από την κεντρική Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Ινδία όπου και έχει ταξιδέψει και με την κρητική παράδοση να διαφαίνεται μέσα από τους ήχους, ο Ross Daly μάγεψε την Παρασκευή και το Σάββατο (13 και 14 Ιανουαρίου) το κοινό της Λέσβου που κατέκλεισε το θέατρο Φ.Ο.Μ. σε μία παράσταση που έδωσε από κοινού με την μαθήτριά του στη λύρα και μέλος του συγκροτήματος «Λαβύρινθος» που ο ίδιος διευθύνει, Κέλλυ Θωμά.

Γεννημένος στην Αγγλία από Ιρλανδούς γονείς, ο κοσμογυρισμένος μουσικός και βιρτουόζος οργανοπαίκτης και συνθέτης, με όπλα του τα μουσικά όργανα από την Ανατολή και την Ινδία και με εξέχον την –ιδιότυπη έκδοση κρητικής λύρας που ο ίδιος έχει κατασκευάσει (εκτός από τις τρεις βασικές χορδές περιέχει άλλες 22 βοηθητικές), παρέσυρε τους θεατές –με συνοδό την Κέλλυ Θωμά- σε ένα ταξίδι στις μουσικές του κόσμου.

Ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης –οργανοπαίκτης, δάσκαλος μουσικής και συνθέτης- ο οποίος τα τελευταία 20 χρόνια ζει στο χωριό Χουδέτσι της Κρήτης, ξεδίπλωσε την ικανότητά του να μπλέκει γλυκά παραδοσιακούς ήχους απ’ όλο τον κόσμο με βασικό σημείο αναφοράς την Κρήτη, χαρίζοντας μια μαγευτική εμπειρία, πέρα από τον χώρο και το χρόνο.

  • Photo Shooting: Ξανθή Τινέλλη
  • Photo Editing: Χριστόφορος Σωμαράκης
Αυτά τα έχεις διαβάσει;