Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μπαμπης Στόκας, Δημήτρης Σταρόβας LIVE @ Makara Club (+VIDEO)

    Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013

Ήταν μία βραδιά που τα είχε όλα αποζημιώνοντας στο ζενίθ όσους έκαναν την κίνηση ματ δίνοντας παρόν στο απόλυτο καλοκαιρινό σημείο συνάντησης αυτών που δεν έχουν διάθεση να αφήσουν ανεκμετάλλευτες τις καλοκαιρινές τους στιγμές.

Στο Μakara Club στη Σκάλα Καλλονής άλλωστε πέρα από το γεγονός ότι μία απλή έξοδος για ποτό είναι πλέον ιεροτελεστία, τα events που λαμβάνουν χώρα εκεί είναι τα πλέον δημοφιλή σε όλη τη Λέσβο.

Ένα εξ αυτών είχε ως πρωταγωνιστές τις διαχρονικές μουσικές φυσιογνωμίες των Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Δημήτρη Σταρόβα και Μπάμπη Στόκα.

Σάββατο βράδυ και ο κόσμος από νωρίς έχει αρχίσει να καταλμβάνει θέση στην ουρά που περίμενε υπομονετικά να κόψει εισιτήριο για μία συναυλία που διαφαινόταν ότι θα ήταν άκρως ελκυστική.

Άλλωστε οι συνοδοιπόροι σε αυτό το μουσικό οδοιπορικό έχουν προδιαγράψει μία μοναδική πορεία και δείχνουν να είναι πάντα σε οίστρο ακούγοντας το κοινό και τις ανάγκες που θέλει να ικανοποιηθούν μέσω της μουσικής και των στίχων.

Αυτό το οποίο κάνει μοναδική τη «συνεύρεση» τους επί σκηνής είναι η κατξοχήν χημεία τους σε φιλικό επίπεδο και κατ επέκταση το δέσιμό τους ως μουσικοί.

Ξύλινοι δεν υπήρξαν ποτέ. Καυτηριάζουν άλλοτε με σοβαρότητα και ουδέποτε με σοβαροφάνεια ή δηθενισμό και κυνικότητα τα κακώς κείμενα δίνοντας υπόσταση σε όσα η εσωτερική φωνή του καθενός αρνείται, δεν γνωρίζει ή δεν έχει το σθένος να εκφράσει.

Τραγούδια με ιστορία και πλέον φέροντας επάξια το χαρακτηρισμό του διαχρονικού σε συνδυασμό με ενστανανέ αυθεντικού χιούμορ επί σκηνής καθήλωσαν τους δεκάδες παρευρισκόμενους.

Πολιτικά πρόσωπα και γεγονότα στην Ελλάδα της ύφεσης δεν έπεσαν επουδενί στο περιθώριο. Απέναντίας ξορκίστηκαν ως ένα βαθμό με παραμέτρους απαλλαγμένες από το γενικότερο κλίμα θυμού και δυσσαρέκσειας που σκιάζει τους Έλληνες του σήμερα.

Η μουσική αυτή διαδρομή αποτέλεσε πυξίδα για συνασιθήματα χαλάρωσης, αυθεντικής διασκέδασης και ολίγου προβληματισμού δίνοντας χώρο και χρόνο σε βαθύτερο στοχασμό.

Άλλωστε οι Μαχαιρίτσας, Σταρόβας και Στόκας μετά την συνύπαρξη τους τόσα χρόνια στις δημοφιλέστερες μουσικές σκηνές και τους πλέον καταξιωμένους συναυλιακούς χώρους έχουν δώσει αβίαστα στο κοινό που τους ακολουθεί στωικά ότι η ψυχαγωγία είναι κατ' ουσίαν αγωγή ψυχής.

Το σίγουρο είναι ότι οι περισσότεροι αναζητούν το επόμενο ραντεβού μαζί τους...

Τη συναυλία άνοιξαν με τον καλύτερο τρόπο οι ΜΑΓΜΑ που ερμήνευσαν μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού και ξένου ΡΟΚ!