Η μεγαλειώδης συναυλία του Νίκου Βέρτη στη Μυτιλήνη

    Σάββατο, 10 Αυγούστου 2013

Ήταν αναμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες παραγωγές που έχουν γίνει ποτέ στο νησί…

Από όποια οπτική και αν δει κανείς –καλοπροαίρετος, λογικός, και θα έλεγα έως ένα βαθμό τουλάχιστον ανοιχτόμυαλος– τη συναυλία του Νίκου Βέρτη που έγινε την προηγούμενη Παρασκευή στο εμπορικό λιμάνι Μυτιλήνης, μόνο τα καλύτερα μπορεί να αποτυπώσει!

Μία συναυλία, θα τολμούσα να πω, άρτια! Οργανωμένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, άκρως εντυπωσιακή και πάνω απ’ όλα φθηνή!

Γιατί, 15 ευρώ για μία τέτοια παραγωγή, που πολλοί –αν όχι οι περισσότεροι που βρέθηκαν εκεί– δεν είχαν έως τώρα και ίσως να μην έχουν και ποτέ ξανά την ευκαιρία να απολαύσουν, είναι λίγα!

«10 χρόνια Νίκος Βέρτης», λοιπόν, ήταν το concept της περιοδείας και ο καλλιτέχνης, όπως είπε και ο ίδιος στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Αφροδίτη Σταυράκη και το Foititelia TV, θέλησε να κάνει ένα δώρο στον κόσμο που όλα αυτά τα χρόνια ακούει και διασκεδάζει με τα τραγούδια του, δίνοντας μάλιστα έμφαση στην επαρχία της οποίας το κοινό δεν έχει την ευκαιρία να απολαμβάνει συχνά τέτοια προγράμματα.

«Πάλεψα», όπως θα τον ακούσετε να λέει στο βίντεο που ακολουθεί, «να κρατήσω το εισιτήριο στα 15 ευρώ που είναι ο μέσος όρος του αντιτίμου των εισιτηρίων σε όλες σχεδόν τις συναυλίες και παραστάσεις στις μέρες μας».

Το αποτέλεσμα; Θεαματικό!

Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτή τη συναυλία… Πού να πρωτοεστιάσει; Στο τεράστιο Stage με τους δεκάδες μουσικούς; Στα πολύχρωμα φώτα; Στο πρωτότυπο στήσιμο; Όλα ήταν τόσο εντυπωσιακά και καλοδουλεμένα που δύσκολα θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε κάτι!

Πρόκειται για μία παραγωγή, θα τολμούσαμε να πούμε διεθνών προδιαγραφών, που όμοιά της δεν έχει γίνει ποτέ από Έλληνα καλλιτέχνη έως τώρα σ’ αυτή τη χώρα!

Όσο για το Νίκο Βέρτη; Με μία λέξη, εντυπωσιακός

Τραγούδια αγάπης και έρωτα αλλά και πόνου και χωρισμού ανέβασαν τη θερμοκρασία στην αρένα, ξεσηκώνοντας τους χιλιάδες ακροατές-θεατές που ήταν στο χώρο από νωρίς για να απολαύσουν αυτό το μοναδικό υπερθέαμα!

Επί τρεις ολόκληρες ώρες, ο Νίκος Βέρτης, ακούραστος, έδινε τον δικό του παλμό από το stage, κάνοντας το κοινό να… παραληρεί!

Επειδή, όμως, μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, δείτε τί επικράτησε στη μοναδική αυτή βραδιά, στις φωτογραφίες αλλά και στο βίντεο-αφιέρωμα που ακολουθεί, με την αποκλειστική συνέντευξη του Νίκου Βέρτη στο Foititelia TV καθώς και αποσπάσματα από τη συναυλία.

Υ.Γ.: Σε περίοδο κρίσης η ανάγκη του κόσμου για εξωστρέφεια διογκώνεται… Όταν λοιπόν η ευκαιρία αυτή προσφέρεται φθηνά (σε σχέση πάντα με το αποτέλεσμα στο σύνολό του και το κόστος αυτού), τότε είναι άξια επιβράβευσης!