Η Ιωάννα και η Αρετή Σπανομάρκου στο Θέατρο Χυτήριο

Η Ιωάννα και η Αρετή Σπανομάρκου στο Θέατρο Χυτήριο

    Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

Το θέατρο Χυτήριο φιλοξενεί την ορχήστρα των διεθνώς διακεκριμένων μουσικοσυνθετριών/στιχουργών Αρετής και Ιωάννας Σπανομάρκου σε μια πολύ ξεχωριστή μουσική παράσταση, το μεσημέρι της Κυριακής 27 Οκτωβρίου.

Με γνωστά και νέα τραγούδια από τη δισκογραφία τους, όπως το τραγούδι "ΦΟΙΤΗΤΗ-ΦΟΙΤΗΤΗ" που είναι ένα από τα αγαπημένα της νεολαίας, αλλά και με τραγούδια-σταθμούς στο έντεχνο, λαϊκό και ρεμπέτικο, μας προσφέρουν μια ιδιαίτερα θετική και ξεσηκωτική ατμόσφαιρα, για την οποία είναι άλλωστε γνωστή η ορχήστρα τους στους μυημένους του έντεχνου και ποιοτικού λαϊκού ρεύματος. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της μουσικής παράστασης έχουν οι μουσικοσυνθέτριες Αρετή&Ιωάννα Σπανομάρκου, οι οποίες έχουν εντάξει στην ορχήστρα τους επιλεγμένους δεξιοτέχνες μουσικούς και ταλαντούχους ερμηνευτές. Μια μουσική παράσταση που χαρακτηρίζεται από τη ζωντάνια και την ενέργεια που μεταφέρουν οι δύο μουσικοσυνθέτριες, και γνωρίζει επιτυχία στην πανελλήνια περιοδεία τους στην πρωτεύουσα και στην περιφέρεια, αποδεικνύοντας ότι το καλό και ποιοτικό ελληνικό τραγούδι ξεπερνά τις εφήμερες μουσικές τάσεις, και αγκαλιάζεται με ενθουσιασμό.

Άλλωστε η μουσική τους έχει ταξιδέψει πέρα από τα σύνορα της χώρας μας, φέρνοντας τιμητική διάκριση από τον τελικό του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Μουσικής Σύνθεσης (ISC) για το ορχηστρικό συρτάκι "ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ" αλλά και για το τραγούδι "ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΙ ΩΡΑΙΑ", από τον ημιτελικό του ίδιου διαγωνισμού. Μια σημαντικότατη διάκριση όχι μόνο για τις δύο νεαρές μουσικοσυνθέτριες, αλλά και για το ελληνικό τραγούδι εν γένει, αφού το μπουζούκι αποτελεί κεντρικό άξονα στις συνθέσεις τους, που έχουν ελληνικό χρώμα και πατούν σε έντεχνους και ρεμπέτικους δρόμους. Δεν είναι τυχαίο ότι ο δίσκος τους χαρακτηρίστηκε από τους ειδικούς ως "η δισκογραφική έκπληξη της χρονιάς", ενώ το single τους που προηγήθηκε, έγινε best seller στα ελληνικά singles του 2012 σε γνωστή εταιρία λιανικής και παρέμεινε εκεί για πολλούς μήνες. Ο νέος πολυσυλλεκτικός δίσκος της Αρετής και της Ιωάννας Σπανομάρκου με τίτλο "ΔΥΟ" περιλαμβάνει 12 νέα τραγούδια και μια διασκευή από παραδοσιακό, ενώ τις συνθέσεις ερμηνεύουν 9 γνωστοί και νέοι τραγουδιστές. Με αυτή τη δυναμική και την φόρα, μας προσκαλούν σε ένα ταξίδι με την καλλιτεχνική τους επιμέλεια, όπου θα αφιερώσουν όπως παντα μια μεγάλη ενότητα σε τραγούδια της έντεχνης, λαϊκής και ρεμπέτικης σκηνής.

Θα ερμηνεύσουν οι : Έφη Γιαννακοπούλου, Κώστας Αγέρης, Κώστας Υφαντής, Βασίλης Αρχιτεκτονίδης

Στο μπουζουκι, οι σολίστες : Γιώργος Ξενοκώστας, Μιχάλης Καζάνας
Κιθάρα: Γιώργος Καλύβας
Πιάνο: Βασίλης Αρχιτεκτονίδης