Το Γυάλινο Upstage φιλοξενεί τις διακεκριμένες συνθέτριες Ι. και Α. Σπανομάρκου στις 21 & 28 Νοεμβρίου

Το Γυάλινο Upstage φιλοξενεί τις διακεκριμένες συνθέτριες Ι. και Α. Σπανομάρκου στις 21 & 28 Νοεμβρίου

    Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

Μετά από τη διεθνή διάκριση που έφεραν για την ελληνική μουσική, και την καλοκαιρινή περιοδεία ανά την Ελλάδα, ήρθε η στιγμή το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο Upstage να φιλοξενήσει την αφηνιασμένη λαϊκή ορχήστρα των διεθνώς διακεκριμένων μουσικοσυνθετριών/στιχουργών Αρετής & Ιωάννας Σπανομάρκου, για δύο μοναδικές παραστάσεις στις 21 & 28 Νοεμβρίου.

Με εκλεκτούς μουσικούς, αγαπημένους ερμηνευτές και Special Guests, σε μια ιδιαίτερα θετική και ξεσηκωτική ατμόσφαιρα, για την οποία είναι άλλωστε γνωστή η ορχήστρα τους στους μυημένους του έντεχνου και ποιοτικού λαϊκού ρεύματος, μας πλημμυρίζουν με μελωδίες από γνωστά και νέα τραγούδια από τη δισκογραφία τους, όπως το τραγούδι "ΦΟΙΤΗΤΗ-ΦΟΙΤΗΤΗ" που είναι ένα από τα πιο αγαπημένα της νεολαίας, αλλά και με τραγούδια-σταθμούς από το έντεχνο, λαϊκό και το ρεμπέτικο. Τις καθηλωτικές τους ερμηνείες, θα μας χαρίσουν η Έφη Γιαννακοπούλου, ο Σωτήρης Ψυλλάκης, ο Βασίλης Αρχιτεκτονίδης και ο Νίκος Βαρβαρέσος, ενώ Special Guests για την παράσταση στις 21/11 είναι ο Χρήστος Παπαδόπουλος, ένας από τους θρύλους του λαϊκού τραγουδιού, και η μαγευτική Νάντια Καραγιάννη. Τον χαρακτηριστικό ήχο της Ορχήστρας Σπανομάρκου, δίνουν στο μπουζούκι το γνωστό δίδυμο δεξιοτεχνών Γιώργος Ξενοκώστας και Μιχάλης Καζάνας, και στο βιολί ο Νίκος Φάκαρος. Από τη… γειτονιά των αγγέλων μέχρι σμυρναίικα μινόρε, και από τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Τσιτσάνη, τον Χατζηχρήστο ως και τον Γιοβάν Τσαούς, το ρεπερτόριο είναι όπως πάντα μια έκπληξη, καθώς όπως συνηθίζουν οι δύο μουσικοσυνθέτριες οι οποίες έχουν την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης, ποτέ δεν παρουσιάζουν το ίδιο πρόγραμμα σε κάθε χώρο που φιλοξένει τις εμφανίσεις τους, σε αντίθεση με τα περισσότερα σχήματα που κυκλοφορούν σήμερα. Έτσι λοιπόν, για τις παραστάσεις στο Γυάλινο Upstage, το μουσικό σκηνικό ξεκινά από το έντεχνο και το λαϊκό, και συνεχίζει με πολύ έντονα στοιχεία ρεμπέτικου σε δύο μάλιστα ενότητες, και ιδιαίτερες εκτελέσεις σε κλασσικά αλλά και λιγότερο γνωστά κομμάτια, τα οποία αγαπούν να αναβιώνουν.

Τη χρονιά που πέρασε, η Αρετή & η Ιωάννα Σπανομάρκου, έφεραν διεθνή διάκριση για την Ελληνική μουσική, με το ορχηστρικό συρτάκι «ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ». Ανοίγοντας το παράθυρο στην διεθνή αναγνώριση και καριέρα, ξεχώρισαν μέσα από τις συμμετοχές-ρεκορ των 20.000 τραγουδιών, και βρέθηκαν στον τελικό του παγκόσμιου διαγωνισμού μουσικής σύνθεσης ISC 2012 με ένα ορχηστρικό συρτάκι, λαμβάνοντας τιμητική μνεία, και κάνοντας μας εθνικά υπερήφανους. Μια δικαίωση για όλους, και μαλιστα για τις δύο μουσικοσυνθέτριες, που επιμένουν να δημιουργούν με κεντρικό άξονα το μπουζούκι, φέρνοντας μια 3η γενιά δημιουργίας που αντλεί στοιχεία από τα ανθρώπινα πάθη και την όρεξη για ζωή, μέχρι τη δύναμη της λαϊκής πενιάς που μαλακώνει την καρδιά από τα βάσανα της κρίσης. Μια μουσική ψυχοθεραπεία, με τόση ενέργεια ριζώνει στις φοιτητικές παρέες, και στον κόσμο που αγαπά το αυθεντικό. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, που ο πολυσυμμετοχικός δίσκος τους με τιτλο «ΔΥΟ/ΙΩΑΝΝΑ&ΑΡΕΤΗ ΣΠΑΝΟΜΑΡΚΟΥ» περιέχει διεθνείς διακρίσεις, πολλά τραγούδια γνωστά στη νεολαία, και έχει αγκαλιαστεί από τους κριτικούς ως ένας από τους καλύτερους λαϊκούς δισκους του 2013. Το single «ΕΝΑ» προπομπός του ολοκληρωμένου δίσκου, είχε μάλιστα γίνει best seller στα Ελληνικά Singles σε γνωστή εταιρία λιανικής.

Ετοιμαστείτε λοιπον, για τις πιο δυνατές Πέμπτες του Νοεμβρίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο Upstage, με την υπογραφή των μουσικοσυνθετριών/στιχουργών Αρετής&Ιωάννας Σπανομάρκου!

Θα ερμηνεύσουν οι : Έφη Γιαννακοπούλου, Σωτήρης Ψυλλάκης, Βασίλης Αρχιτεκτονίδης, Νίκος Βαρβαρέσος Special Guests 21/11: Χρήστος Παπαδόπουλος & Νάντια Καραγιάννη

Στο μπουζούκι, οι σολίστες : Γιώργος Ξενοκώστας, Μιχάλης Καζάνας Βιολί: Νίκος Φάκαρος 
Κιθάρα: Νίκος Βαρβαρέσος 
Πιάνο: Βασίλης Αρχιτεκτονίδης 
Μπάσο: Σπύρος Βαρδακαστάνης 
Κρουστά: Νάνσυ Αγγελάκη